domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Pretaknjen svinjski stek

Sestavine za 3 osebe:

  • 3 svinjski steki (kare brez kosti)

  • 2 glavici česna

  • 25 dag zamrznjene mešane zelenjave

  • 2 krompirja

  • 0,5 dI sladke smetane

  • žlica masla

  • sol in sveže zmlet poper

  • olje za pečenje


  • Predpriprava:

    Krompir skuhamo in olupimo. Glavici česna razdelimo na pol. Stroke ene polovice česnove glavice olupimo in narežemo na drobne palčke ter z njimi s pomočjo igle pretaknemo meso. Nato steke začinimo s soljo in poprom. Ostale tri polovice česnovih glavic močno popečemo v ponvi na vročem olju; prihranimo jih za okras. Zelenjavo skuhamo v manjši količini posoljene vode. Krompir narežemo na drobne kocke. Pečico segrejemo na 180°C.

    Priprava:

    V ponvi, v kateri smo popekli česen, močno segrejemo malo olja; steke rahlo popečemo in pazimo, da se štrleče konice česna ne prismodijo. Meso obrnemo in do konca pečemo v pečici še približno deset minut. Steke vzamemo iz pečice in na toplem prihranimo. Zelenjavo odcedimo, ji dodamo maslo in sladko smetano ter zmiksamo. Krompirjeve kocke hrustljavo spečemo v ponvi na vročem olju. Svinjske steke ponudimo z zelenjavno omako in pečenim krompirjem, zraven pa serviramo popečen česen.



    vir: Dober tek, št. 12: december 2005, str 30


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    Ponovno izjemen rezultat izdelkov MDK na sejmu AGRA 2010

    MDK na 77. mednarodnem kmetijskem sejmu v Novem Sadu





    si.Brand *****